Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську тисячі людей пройшли містом «ходою слави»


Дніпропетровці пройшли «ходою слави» і вперше святкують Незалежність без пам’ятника Леніну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Дніпропетровці пройшли «ходою слави» і вперше святкують Незалежність без пам’ятника Леніну

У Дніпропетровську святкування Дня Незалежності України у неділю розпочалось з урочистого покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку та знаку Героям Небесної сотні.

Жителі міста вшанували пам’ять загиблих на під час зимових сутичок у Києві та військових в АТО хвилиною мовчання, а також гудками сирен. Усіх земляків, які полягли на вулицях столиці та в східних регіонах, згадали поіменно.

Згодом тисячі дніпропетровців пройшли «ходою слави» вулицями міста від будівлі облдержадміністрації до площі Героїв Майдану. На чолі колони були бійці регулярних військових частин та добровольчих батальйонів, сформованих на Дніпропетровщині. За ними йшли волонтери, молодь, діти, небайдужі жителі Дніпропетровська з синьо-жовтою символікою в руках. Люди скандували «Україна єдина», «Слава Україні», «Схід і Захід разом».

На площі Героїв Майдану (колишній – Леніна) на учасників урочистостей чекала несподіванка: до свята комунальні служби встигли розібрати залишки поваленого у лютому 2014 року монумента Леніна і навіть заасфальтували майданчик. Тепер охочі фотографуються на цьому знаковому місці.

На площі Героїв Майдану відбувається благодійний музичний марафон на підтримку української армії.

23-ю річницю Незалежності Україна відзначає на тлі антитерористичної операції, яка від квітня триває на Донбасі. Сили АТО намагаються повернути контроль над захопленими проросійськими бойовиками Донецьком, Луганськом та іншими населеними пунктами.

XS
SM
MD
LG