Доступність посилання

ТОП новини

Загибла родина та зруйновані будинки – ОБСЄ про район Донецька


Загибла родина, зруйновані будинки та пошкоджений дитячий садок. Так спостерігачі ОБСЄ описують Калінінський район Донецька, який вони оглянули 23 серпня.

«Спеціальна моніторингова місія 23 серпня о 17:15 оглянула Калінінський район Донецька, що приблизно у 5 кіломентрах від центру, який був серйозно пошкоджений артилерійським вогнем. Місцеві жителі повідомили, що обстріл було здійснено о 16:30», – йдеться у повідомленні моніторингової місії ОБСЄ.

«Представники моніторингової місії побачили пошкоджений п’ятиповерховий, перед яким валялися уламки. Близько шістдесяти цивільних мешканців, переважно літні люди, стояли поряд. Поруч із пішохідною доріжкою, що веде до одного із входів, спостерігачі попочили три тіла, накриті ковдрами. Спостерігачі припустили, що двоє з них були дорослі і одна дитина. Місцеві жителі розповіли, що це були мати, батько і дитина. Вони сказали, що ще одна п’ятирічна дитина цієї родини померла дорогою до лікарні, у результаті черепно-мозкових травм», – зазначають в ОБСЄ.

Спостерігачі також бачили дитячий садок, шибки якого були вибиті, і триповерхову будівлю, частину даху якої було зруйновано артобстрілами. Спостегрігачі також повідомляють про розбомблений продовольчий ринок.

Українська сторона неодноразово звинувачувала сепаратистів в обстрілах житлових кварталів на Донбасі. Бойовики свою причетність відкидають.

У прес-центра АТО у неділю повідомили, що з території Росії відбувається обстріл житлових кварталів прикордонних населених пунктів Старобешеве, Кутейникове та Новоазовськ на Донеччині. Москва раніше заперечувала обстріли української території.

Після звільнення Слов’янська Донецької області, який був оплотом сепаратистів, бойовики масово перемістилися у Донецьк та Луганськ.

Антитерористична операція на Донбасі триває від квітня.

Україна визнала угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG