Доступність посилання

ТОП новини

Гелетей: «марш» військовополонених – виклик для всього світу


Міністр оборони України Валерій Гелетей
Міністр оборони України Валерій Гелетей

Так званий «марш» військовополонених у Донецьку є викликом не тільки для України, але й для всього світу. Про це в ефірі ТСН.Тиждень заявив міністр оборони України Валерій Гелетей.

«Те, що вони зробили, є цинізмом війни. Цього сценарію небагато розуміють. Він розписаний у Кремлі, тому що там хочуть показати неспроможність української армії воювати», – зазначив міністр оборони.

Валерій Гелетей додав, що «парад українських військовополонених» є викликом не тільки для України, але й для всього світу.

Проросійські бойовики у Донецьку в День Незалежності України провели центральними вулицями міста десятки захоплених у полон українських військових.

За повідомленням кореспондентів, деякі люди дивилися на це, кричали «фашисти» та кидали у полонених порожні пляшки та сміття.

У міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch назвали «марш» українських військовополонених порушенням Женевської конвенції.

Відзначення 23-ї річниці Незалежності України відбувається на тлі антитерористичної операції, яка від квітня триває на Донбасі. Сили АТО намагаються повернути контроль над захопленими проросійськими бойовиками Донецьком, Луганськом та іншими населеними пунктами.

Під час так званого «параду українських військовополонених» у Донецьку
Під час так званого «параду українських військовополонених» у Донецьку

На цю ж тему:

«Парад» військовополонених у Донецьку – порушення Женевської конвенції

HRW: «марш» українських військовополонених – порушення Женевської конвенції

XS
SM
MD
LG