Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську почали видавати гуманітарну допомогу – ЗМІ


Російські вартажівки перетинають український кордон
Російські вартажівки перетинають український кордон

Мешканцям Луганська почали видавати гуманітарну допомогу. Про це йдеться у повідомленні на сайті сепаратистів novorosinform.org.

«Перші 12 пунктів з видачі продуктових наборів почали свою роботу у Луганську. Допомога видають комплектами. Мінімальний набір включає в себе по одному кілограму рису, гречки та цукру, три банки тушонки, пачка чаю і 10 літрів води», – мовиться у повідомленні.

У п’ятницю Росія ввела свій «гуманітарний конвой» на територію України без оформлення українськими митними і прикордонними органами більшості його автомашин і попри протести Києва. Також, на порушення раніше досягнених міжнародних домовленостей, конвой вирушив без супроводу Червоного Хреста. В Україні і у світі висловили різку критику цього порушення Росією міжнародного права.

Росія у своїй пропаганді заявляє про проблеми «Південного Сходу України», хоча насправді такі гуманітарні проблеми існують лише на частині території двох областей, Луганської й Донецької, які наразі ще захоплені підтримуваними Росією збройними сепаратистами – вони відмовляються приймати допомогу з України для населення цих територій.

XS
SM
MD
LG