Доступність посилання

ТОП новини

Маріуполь контролюють сили АТО – Нацгвардія


Місто Маріуполь Донецької області перебуває під контролем та обороною української армії. Про це йдеться у повідомленні Національної гвардії.

«Терористи, через російські ЗМІ поширюють інформацію, що нібито військовослужбовці Національної гвардії залишають Маріуполь. Ця інформація не відповідає дійсності і ще раз свідчить про панічні настрої в рядах терористів. Офіційно повідомляємо, що місто Маріуполь знаходиться під контролем та обороною підрозділів Національної гвардії України та іншими підрозділами об’єднаних сил АТО», – зазначають у Нацгвардії.

Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, своєю чергу, повідомив, що у Маріуполі зосереджено достатньо сил і засобів українських військовослужбовців, щоб не здати його у разі атаки бойовиків.

«У самому Маріуполі достатньо сил і засобів для того, щоб можна було стримати будь-яку атаку і здолати непрошених гостей», – наголосив Лисенко.

Як повідомляли в РНБО, сьогодні вранці колона бронетехніки з Росії прорвалася на територію України у районі Новоазовська Донецької області.

При цьому, за даними командира добровольчого батальйону «Донбас» Семена Семенченка, близько 40 одиниць цієї бронетехніки пішли у напрямку Маріуполя.

За інформацією штабу АТО, українські військові перекрили основні напрями руху російської техніки і продовжують вести бій в напрямі Новоазовськ-Маріуполь.

Між тим, як повідомляють в угрупуванні «ДНР», сепаратисти увійшли в Оленівку Донецької обрасті. «Противник був вибитий з двох блокпостів по трасі від Донецька до цього населеного пункту», – йдеться у повідомленні на сайті сепаратистів.

Після звільнення Слов’янська Донецької області, який був оплотом сепаратистів, бойовики масово перемістилися у Донецьк та Луганськ.

Антитерористична операція на Донбасі триває від квітня.

Україна визнала угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG