Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики захопили льотчицю Савченко до загибелі російських журналістів – Фейгін


Українська льотчиця Надія Савченко потрапила у полон до бойовиків ще до загибелі російських журналістів, у чому її звинувачують. Про це написав адвокат Савченко Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter.

«Надія Савченко потрапила у полон до луганських (бойовиків) ще до загибелі російських журналістів. У застінках абсолютно невинна людина», – пише Фейгін.

За словами Фейгіна, наступне засідання у справі Савченко відбудеться 27 серпня. На його думку, на хід засідання вплине зустріч президентів Путіна і Порошенка, яка має відбутися 26 серпня у Мінську.

«Звісно, що переговори глав України і Росії 26 серпня вплинуть на результат справи Надії Савченко. Зокрема і на процесі щодо проводження», – зазначив Фейгін.

У середині червня Савченко захопили бойовики на Луганщині. Пізніше з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали бойовики на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко.

XS
SM
MD
LG