Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко Гелетею: якщо треба – самі стаєте з пістолетом на дорозі і тримайте ситуацію


Командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко
Командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко

Командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко просить міністра оборони Валерія Гелетея і командування АТО негайно надати підмогу. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Попри численні попередження про ситуацію, що складається у секторі Б, попри вчорашню і сьогоднішню інформацію про прорив танків з Сектора Д, а також кордону з Росією, з району Моспине, ситуація з направленням додаткових підрозділ ЗСУ так і не вирішилася. Зараз негайно необхідно зупинити відхід того, що до цього прикривало нам тил, тобто ввірених вашому відомству частин з району Кутейніково-Старобешеве, повернути артилерію і нанести масований удар у цей район з обов'язковим використанням бронетехніки. У разі, якщо це не буде зроблено і ситуація буде погіршуватися і далі, залишу за собою право трактувати бездіяльність керівництва ВСУ у найбільш негативному варіанті. Якщо треба – самі стаєте з пістолетом на дорозі і тримайте ситуацію. Дійте врешті-решт», – зазначив Семенченко.

Як повідомляв речник Інформаціно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, у складі колони бронетехніки, яка прорвалася в Україну у понеділок вранці, є 10 танків, дві бойові машини піхоти і 2 «Урали». За його словами, прикордонники заблокували рух колони у напрямку Щербаки-Маркине, траса між Новоазовськом та Маріуполем під контролем українських силовиків.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні на Донбас зброї і бойовиків. Москва свою причетність відкидає.

Антитерористична операція на сході Україні триває від квітня.

XS
SM
MD
LG