Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії просять перевірити дані про загибель військових «на полігоні під Ростовом»


У Росії члени президентської Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини звернулися до Слідчого комітету з проханням перевірити інформацію про загибель 9 контрактників 18-ї мотострілкової бригади, які нібито загинули на полігоні у Ростовській області. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ради.

«Дані про смерті військовослужбовців на військовому полігоні у Ростовській області правозахисники отримали 9 й 11 серпня, а вчора вони, керуючись статтями кримінально-процесуального кодексу, що регламентують порядок повідомлення про злочин, надіслали інтернет-звернення у військово-слідче управління Слідчого комітету Росії з проханням перевірити вказану інформацію», – зазначили у президентській раді.

Там повідомили, що більшість із цього переліку загиблих – вихідці з Республіки Дагестан. Серед загиблих військових – розвідники, снайпери і мінери.

«У випадку підтвердження інформації і за наявності підстав Сергій Кривенко й Елла Полякова (члени ради – ред.) попросили порушити кримінальну справу за фактами загибелі військовослужбовців», – наголосили у російській Раді з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Раніше у засобах інформації і соціальних мережах (як України, так і Росії) неодноразово зʼявлялися повідомлення про випадки загибелі російських військовослужбовців на території України. Росія, однак, спростовує причетність до конфлікту на Донбасі і заперечує факти участі у бойових діях в Україні своїх військових.

Напередодні під російським Псковом тривали похорони десантників, загиблих за «невідомих обставин».

XS
SM
MD
LG