Доступність посилання

ТОП новини

Расмуссен: «гуманітарним конвоєм» Росія, можливо, відволікає увагу від військових дій в Україні


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє, що, направляючи в Україну «гуманітарний конвой», Росія, ймовірно, намагається відволікти увагу від своїх військових операцій на території України. Таке припущення очільник альянсу висловив в інтервʼю виданню Financial Times.

«Що викликає у мене ще більшу стурбованість, то це те, що успіхи українських військових на сході можуть підштовхнути Росію до збільшення її підтримки сепаратистів», – зазначив Расмуссен.

Він додав, що має підтвердження з кількох джерел інформації про те, що російська артилерія здійснює обстріл території України.

Генеральний секретар НАТО повідомив, що у Польщі додаткові сили альянсу перебуватимуть «стільки, скільки буде потрібно». Посилення і модернізація присутності НАТО на його східному кордоні стосуватиметься, за словами Расмуссена, не лише Польщі. «У майбутньому ви побачите помітнішу присутність НАТО на сході. Це – прямий наслідок того, як поводиться Росія», – додав очільник альянсу.

4-5 вересня у Вельсі триватиме саміт країн-членів НАТО, на якому очікують перегляду стратегії альянсу з огляду на дії Росії на території України.

XS
SM
MD
LG