Доступність посилання

ТОП новини

Росія намагається відкрити новий фронт протистояння на Донбасі – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Росія намагається створити новий фронт збройного протистояння у східній і південній частині Донеччини. Про це заявив речник інформаційного центру Ради національної безпеки й оборони Андрій Лисенко.

«Ситуація у зоні проведення АТО відзначається активізацією дій бойовиків та військових Збройних сил Російської Федерації на східному і південному напрямках у Донецькій області. Збільшилась кількість провокацій на українсько-російському прикордонні. Таким чином, Росія намагається зі свого боку створити новий фронт збройного протистояння на півдні Донеччини», – зазначив він.

За словами Лисенка, українська сторона протистоїть цим спробам. Так, після того, як 25 серпня російські вояки здійснили прорив кордону України у районі Новоазовська, українська артилерія й авіація знищили 12 бойових машин десанту. На сьогодні українські військові закріпились на оборонних рубежах довкола Новоазовська, але російська сторона продовжує обстріл цього міста, повідомив речник РНБО.

Росія цю заяву Андрія Лисенка поки не коментувала.

За оперативною інформацією штабу АТО, у Новоазовську у вівторок горить лікарня. Обстановка у Маріуполі, де тимчасово базується Донецька обласна держадміністрація, є стабільною. Усі під'їзди до міста заблоковані блокпостами, траса Новоазовськ – Маріуполь перебуває під контролем українських військових.

XS
SM
MD
LG