Доступність посилання

ТОП новини

Путін заявив про ризик для європейських споживачів газу через дії України


Президент Росії Володимир Путін заявив, що повернення Україною авансу за транзит газу підвісило питання щодо постачання блакитного палива європейським споживачам. Про це він сказав за підсумками зустрічі у Мінську.

«Фактично виявився підвішеним транзит нашого газу європейським споживачам. Що ж далі з цим буде? Це питання, що очікує свого копіткого дослідника в особі наших європейських та українських партнерів», – зазначив Володимир Путін.

«Газове питання у нас перебуває у безвиході, і це дуже серйозно – і для нас, і для наших європейських партнерів», – додав президент Росії.

Володимир Путін повідомив, що за нинішніх умов Росія не може розглядати також варіанти пільгування постачання газу. «Ми не можемо навіть і цього зробити з огляду на те, що Україна звернулася до арбітражного суду», – зазначив він.

У серпні «Нафтогаз України» повернув «Газпрому» близько 10 мільйонів доларів, сплачених російською стороною за транзит. В українській компанії зазначили, що такі дії «повʼязані з різночитаннями між компаніями щодо визначення розміру ставки транзиту по території України».

XS
SM
MD
LG