Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі родичі військових перекрили трасу, вимагаючи підмоги бійцям під Іловайськом


У Кривому Розі близько півсотні родичів військовослужбовців 40-го батальйону територіальної оборони «Кривбас» перекрили трасу на Дніпропетровськ і вимагають підмоги для військових у зоні АТО. Про це Радіо Свобода повідомила активістка криворізького Євромайдану, волонтерка Ірина Туровська.

За її даними, наразі в зоні АТО, поблизу Іловайська, в оточенні сепаратистів перебуває близько 110 бійців «Кривбасу». «Штаб і основна частина 40-го батальйону була виведена, практично вони покинули цих 110 бійців. Сьогодні за день вони відбили дві атаки. Але їм скоро буде нічим відбиватись. У них немає зброї, боєприпасів, їхній склад зброї сьогодні вранці був розбомблений», – розповіла Ірина Туровська.

«Є люди, які готові їхати їм на підмогу, – це залишки батальйону «Дніпро-1», бійці «Кривбасу». Але немає мототехніки, її не дають. І немає головного – команди. Вже три дні такої команди ніхто дати не може», – наголосила вона.

Як поінформувала Туровська, наразі до акції родичів бійців приєднуються активісти, небайдужі криворіжці. Учасники протесту вимагають зустрічі з відповідальною особою від Генерального штабу АТО й готуються вже сьогодні виїздити до Києва.

Раніше у РНБО спростували інформацію про те, що українських військових під Іловайськом взяли в оточення сили противника.

XS
SM
MD
LG