Доступність посилання

ТОП новини

Треба посилити санкції проти Росії – Ельмар Брок


Ельмар Брок
Ельмар Брок

Голова комітету Європейського парламенту із закордонних справ Ельмар Брок виступив за посилення санкцій проти Росії. Про це він заявив після екстреного засідання у Брюсселі, однією з тем якого була ситуація в Україні.

«З огляду на розвиток подій в Україні за останню добу, ми вважаємо, що нам слід знайти можливість посилення санкцій щодо Росії», – наголосив Брок.

Європейський парламентар зауважив, що «треба використати всі можливості для знаходження мирного рішення кризи в Україні». «Однак події останніх годин свідчать, що єдиним можливим виходом можуть бути тільки нові санкції», – зазначив Ельмар Брок.

Він додав, що Брюссель розглядає можливість збільшення фінансової допомоги Україні – як негайної, так і на тривалий період.

У відповідь на запитання кореспондента Радіо Свобода Ельмар Брок наголосив, що вважає санкції ЄС проти Росії дієвими. «Росія перебуває під великим економічним тиском. Там бракує інвестицій, а ті, що є, покидають Росію», – зазначив він.

Представник Європарламенту також звернув увагу на те, що зростання економіки Росії під впливом санкцій та ембарго має негативні рейтинги.

Щодо можливих нових обмежень з боку ЄС, які можуть бути розглянуті на позачерговому саміті голів держав та урядів 30 серпня, євродепутат каже, що, наприклад, «можливе посилення санкцій на фінансовий сектор Росії. «Зокрема, припинити все ще існуючі фінансування із західних хедж-фондів деяких російських фінансових продуктів», – зазначив Ельмар Брок.

Раніше офіційний Київ закликав ЄС невідкладно розглянути на засіданні своєї ради 30 серпня ситуацію в Україні.

XS
SM
MD
LG