Доступність посилання

ТОП новини

Україна розраховує на статус союзника США поза НАТО – РНБО


Україна розраховує на отримання статусу основного союзника США поза НАТО. Про це йдеться у рішенні Ради національної безпеки і оборони, оприлюдненому у четвер увечері.

«Наша держава розраховує на допомогу США, зокрема, шляхом надання спеціального статусу основного союзника поза НАТО», – цитує заступника секретаря РНБО Михайла Коваля «Інтерфакс-Україна».

За словами Коваля, РНБО також ухвалила комплекс заходів щодо захисту національної безпеки та територіальної цілісності України.

«РНБО ухвалила комплекс заходів щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності України, стратегічні пріоритети у зовнішній політиці, збільшення бойових можливостей Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів з використанням потенціалу оборонної промисловості, зміцнення системи забезпечення, інформаційної кібербезпеки України», – зазначив Коваль.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив про доцільність просити Конгрес США надати спеціальний статус Україні, як Ізраїлю, Австралії, Філіппінам, які є союзниками поза блоком НАТО, для вирішення проблем безпеки.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ.

Супутникові знімки НАТО підтвердили перебування російських військ в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

У четвер Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

За даними з НАТО, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

Росія ці факти заперечує.

XS
SM
MD
LG