Доступність посилання

ТОП новини

ЄС обговорить нові санкції проти Росії – Меркель


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Керівники ЄС на позачерговому саміті 30 серпня обговорюватимуть ситуацію в Україні та можливість розширення санкцій проти Росії. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

«Ми маємо повідомлення про збільшення присутності російських солдатів і просування сепаратистів у районах, які до цього часу були достатньо спокійними. Ми чітко заявили у березні цього року, що у разі подальшої ескалації, будуть обговорюватися нові санкції», – зазначила Меркель.

Раніше Київ закликав ЄС невідкладно розглянути на засіданні своєї ради 30 серпня ситуацію в Україні.

У четвер Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ. За даними з альянсу, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

Супутникові знімки НАТО підтвердили перебування російських військ в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Росія ці факти заперечує.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму.

Швейцарія також оголосила, що посилить свої санкції проти Росії після того, як свої санкції у відповідь на кризу в Україні посилили Європейський союз і США. Але так і не приєдналася до третього пакету обмежень.

Росія запровадила у відповідь санкції проти країн Заходу, які запровадили проти неї обмеження.

XS
SM
MD
LG