Доступність посилання

ТОП новини

Росія перестала покладати надії на терористів? (Огляд преси)


Росія перестала покладати надії на терористів і перейшла до відкритого військового наступу. Експерти газети «Сегодня» переконують, що вторгнення було передбачуваним – все до цього йшло. З іншого боку, російське населення вже зрозуміло, що Росія воює з Україною, і вже це не можна приховати, а брехати не виходить.

Важливим у даній ситуації є те, як українська громадськість реагує на вторгнення російських військ на територію України. У цьому сенсі досить тривожним сигналом є проведення у Києві та інших містах мітингів нібито на підтримку оточених батальйонів, зазначає газета «День». Експерт видання зауважує, що це на руку Кремлю. І той, хто ці заходи організовує, знайшов дивний спосіб налаштуватись на плідну співпрацю з командувачем Збройних сил. А за заклики «перекривати дороги» люди сміливо можуть ставати в чергу в Луб’янську касу. Як і ті, хто закликає всіх виходити на вулиці: щоб,мовляв, «наших дітей не призвали в армію». І зовсім по-іншому реагують на подальше вторгнення російських військ у містах, які звільнила українська армія, наголошує видання. Газета цитує заяву жителів Маріуполя, які після звільнення українською армією від бойовиків перестали боятися за своє життя і безпеку своїх дітей. Видання наголошує, що всім в Україні треба згуртуватись довкола влади, яка має задіяти всі ресурси і озброєння, щоб зупинити вторгнення російських військ.

У цьому ж числі «День» пише, що на Донбасі триває ротація – звідти прибирають дилетантів, замінюючи їх військовими і чекістськими професіоналами. Робиться це поступово, світ звикає до того, що російські війська воюють в Україні. Видання пише, що зараз у Росії абсолютна більшість населення щаслива від того, що влада їх не спонукала до вибору. Запитань вона не ставить і Путіна дуже любить. Виник союз принижених, наголошує видання. А приниження залишає в людині здібності лише до ненависті й презирства. І перш за все, щодо тих, хто чинить опір приниженню. Путін і його команда були й залишаються майстрами низового управління, тобто такого, яке будується на найнижчих сторонах людської особистості і людських спільностей, наголошує газета.

Учасникам АТО надали право на безкоштовне лікування у провідних установах охорони здоров'я України, зокрема в елітній клінічній лікарні «Феофанія». Верховна Рада ухвалила низку законів і постанов для поліпшення медичного обслуговування військових, у тому числі тих, які стали інвалідами в результаті боїв на сході країни. Газета «Факти» продовжує розповідати про те, яку підтримку надає Україна своїм захисникам.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG