Доступність посилання

ТОП новини

Меркель запевнила Порошенка у готовності ЄС до рішучих дій


Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент України Петро Порошенко
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель докласти зусиль всередині ЄС та на міжнародній арені для підтримки України і засудження агресії Росії. Про це Порошенко заявив під час телефонної розмови з Меркель, повідомляє прес-служба адміністрації президента у Facebook.

«Ангела Меркель запевнила в готовності підтримати рішучі дії з боку ЄС на найближчому засіданні Європейської ради, яке відбудеться 30 серпня. Канцлер Німеччини заявила, що Євросоюз має продемонструвати солідарність з Україною. У цьому контексті співрозмовники обговорили можливість звернення президента Порошенка на засіданні Європейської Ради до глав держав та урядів, а також домовились про подальший інтенсивний діалог з метою швидкого реагування на розвиток ситуації у Донецькій і Луганській областях», – мовиться у повідомленні.

Керівники ЄС на позачерговому саміті 30 серпня обговорюватимуть ситуацію в Україні та можливість розширення санкцій проти Росії.

У четвер Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ. За даними з альянсу, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

Росія ці факти заперечує.

XS
SM
MD
LG