Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи братимуть участь у дострокових парламентських виборах


Комуністична партія України вирішила брати участь у виборах до Верховної Ради України і вже затвердила передвиборну програму, а також першу «пʼятірку» виборчого списку.

За даними прес-служби КПУ, перелік очолює лідер партії Петро Симоненко, далі йдуть Адам Мартинюк, Катерина Самойлик, Василь Сіренко і Петро Цибенко.

У липні з фракції Комуністичної партії України вийшли кілька народних депутатів, у результаті чого склад фракції став меншим, аніж при її формуванні під час першої сесії.

22 липня парламент дав спікеру законодавче право розпускати фракцію, якщо вона стала меншою, ніж при формуванні під час першої сесії. Пізніше народні депутати також внесли до закону про регламент норму, згідно з якою депутатську фракцію або групу, яка стала меншою, ніж найменша фракція, сформована на першій сесії парламенту, може розпустити спікер парламенту через 15 днів після зменшення.

Президент України Петро Порошенко підписав ці зміни.

24 липня Олександр Турчинов оголосив про розпуск фракції Компартії України. Керівництво Компартії виступало проти такого рішення.

Дострокові вибори у парламент відбудуться в Україні 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG