Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко продовжує зустрічі у Брюсселі в пошуках підтримки


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко в перебігу перебування у Брюсселі в суботу провів іще низку зустрічей із європейськими керівниками й політиками й говорив про підтримку України в її протистоянні російській агресії, повідомляє прес-служба голови держави.

Він також закликав співрозмовників надати Україні військово-технічну допомогу.

Про це, зокрема, йшлося в розмові президента з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Порошенко, серед іншого, подякував Тускові за оголошену ним ініціативу запровадити вже цього року сто спеціальних стипендій для навчання українських студентів із Донбасу у вишах Польщі, а наступного року – 450 таких стипендій. Український керівник висловив сподівання, що Польща підтримає й ініціативу щодо започаткування програми Європейського союзу для реконструкції Донбасу.

Прем’єр-міністрові Фінляндії Александрові Стуббу український керівник подякував за рішення надати Україні гуманітарну допомогу й закликав до солідарної і консолідованої позиції всіх країн ЄС, особливо в контексті прийняття рішення Європейської ради на підтримку України.

А прем’єр-міністрові Великої Британії Дейвідові Камерону Петро Порошенко подякував за послідовну позицію його країни у питанні відстоювання цілісності України у відповідь на анексію Криму та агресію на Донбасі. «Великобританія – один із гарантів нашої незалежності за Будапештським меморандумом, і тому дуже важлива її підтримка», – наголосив Порошенко. Як мовиться в повідомленні, співрозмовники домовилися про координацію зусиль під час засідання Європейської ради в суботу та в майбутньому в контексті реалізації мирного плану для Донбасу, а також про продовження діалогу щодо шляхів протидії агресії в рамках саміту НАТО 4–5 вересня, що відбудеться у Великій Британії.

Президент України перебуває в суботу у Брюсселі, де бере участь у низці заходів і зустрічей, серед них у позачерговому засіданні Європейської ради (саміті ЄС), присвяченому, зокрема, становищу в Україні за умов вторгнення Росії на її материкову частину.

XS
SM
MD
LG