Доступність посилання

ТОП новини

Російський діяч пов’язує напад на нього зі статтею про загибель російських військових в Україні


Лев Шлосберг, архівне фото
Лев Шлосберг, архівне фото

У Росії депутат законодавчих зборів Псковської області, лідер регіонального відділку опозиційної партії «Яблуко» Лев Шлосберг заявив у суботу, що пов’язує напад на нього з його статтею про похорони загиблих в Україні псковських десантників у місцевій газеті.

Він повідомив російським засобам інформації, що на нього напали у п’ятницю ввечері двоє невідомих. Нині Шлосберг перебуває в лікарні з травмами після побиття.

За повідомленнями ЗМІ, за цим фактом порушена кримінальна справа, затримали двох чоловіків, але відпустили через брак доказів проти них.

Опозиціонер вів незалежне розслідування випадків участі десантників із псковської дивізії в боях в Україні і публікував його результати в газеті «Псковська губернія», в якій він є головним редактором.

Раніше на Псковщині вже нападали на інших журналістів, які намагалися з’ясувати подробиці таємних похорон останніми днями російських десантників.

Комітет солдатських матерів в іншому регіоні Росії, Ставропольському краї, за повідомленнями, склав список із близько 400 імен російських солдатів, загиблих і поранених останніми тижнями – як вважають, саме в боях в Україні.

Офіційна Росія заперечує, що її військові беруть участь у боях в Україні – мовляв, може йтися тільки про «добровольців», – хоча цей факт уже визнала міжнародна спільнота.

XS
SM
MD
LG