Доступність посилання

ТОП новини

Навколо Дніпропетровська створюють нове кільце блокпостів


Навколо Дніпропетровська створюють нове кільце блокпостів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

У Дніпропетровську облаштовують нове кільце блокпостів на в’їздах у місто й підсилюють наявні блокпости, повідомили в суботу Радіо Свобода в батальйоні спецпризначення МВС України «Січеслав». Його бійці спільно з комунальними службами займаються цією роботою, а також чергують на блокпостах.

За словами представника батальйону «Січеслав», який координує роботу блокпостів, Володимира Портянка, створення нових фортифікаційних споруд має на меті не допустити потрапляння до міста озброєних сепаратистів, диверсантів, провокаторів, а також в’їзду важкої військової техніки.

«Це робиться спільними зусиллями Дніпропетровської облдержадміністрації, обласного управління Міністерства внутрішніх справ України, якому підпорядковується наш батальйон, і наших бійців. Тобто це спільна справа. Ми також дуже вдячні волонтерам, небайдужим людям, які допомагають у роботі самих блокпостів. Люди нам привозять провіант, екіпірування, щоб наші бійці почувались більш захищеними. Люди розуміють, що це – і їхня безпека також», – сказав Портянко.

За його словами, на основних магістралях, які ведуть до Дніпропетровська, встановлені стаціонарні блокпости, а на шляхах, що мають другорядне значення, – мобільні, так звані «чек-пости».

Як розповів Портянко, батальйон «Січеслав», який координує цю роботу, – це єдиний добровольчий підрозділ МВС, «кістяк» якого був сформований на основі козацьких організацій Дніпропетровщини: усі керівні посади в «Січеславі» – виборні.

«До батальйону долучились козаки з різних міст Дніпропетровської області, а також із інших регіонів України – Херсонщини, Сумщини, Полтавщини, Львівщини, Вінниччини, Черкащини тощо. Ми взяли за основу козацькі традиції: у нас посади всі виборні. І командир батальйону, і його заступники, і командири взводів обираються бійцями. Так само вони можуть бути переобрані. І ці традиції ми збираємось підтримувати й надалі. Ми хочемо довести, що це дає результат. Це традиції наших предків, це традиції запорозьких козаків, які дуже ефективно боронили нашу землю», – сказав Володимир Портянко.

У четвер на екстреному засіданні Ради оборони Дніпропетровської області був ухвалений план посилення обороноздатності регіону, зокрема, мова йшла про зміцнення наявних і створення нових блокпостів.

XS
SM
MD
LG