Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: сепаратисти збираються вивозити полонених до Росії і фабрикувати на них справи


Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко оприлюднив у неділю на брифінгу запис перехопленої розмови, за його словами, представників сепаратистів і їхніх координаторів у Москві, в якій ідеться про план Слідчого комітету Росії допитати на території Донбасу українських військових, яких бойовики взяли в полон, щоб потім перекинути їх до Росії, там «затримати» і провести гучні судові процеси за незаконний перетин кордону.

Крім того, повідомляють ЗМІ про зміст розмови, в Москві просять сепаратистів збирати дані про громадян Росії, які воюють на українському боці, щоб вжити проти них заходів. При цьому говорять про те, що перші арешти таких людей у Москві і Санкт-Петербурзі вже відбулися.

За словами Лисенка, співрозмовники – в Москві голова координаційного центру допомоги так званій «Новоросії» Олексій Марков, а на Донбасі – Олександр Захарченко, який називає себе «прем’єр-міністром» збройного угруповання «Донецька народна республіка». Розмова відбулася в суботу, додав він.

Раніше за такою ж схемою – взяття в полон сепаратистами на Донбасі, незаконне перевезення через кордон і затримання на російській території – під вартою в Росії опинилася українка Надія Савченко.

XS
SM
MD
LG