Доступність посилання

ТОП новини

Армія Пакистану закликає до мирного вирішення політичної кризи


Сутички в Ісламабаді, фото 30 серпня 2014 року
Сутички в Ісламабаді, фото 30 серпня 2014 року

У Пакистані чільні військові закликали в неділю уряд країни і демонстрантів вирішити розбіжності між ними мирним шляхом і нагадали, що армія відповідальна за безпеку держави.

Чільні генерали заявили це після наради в місті Равалпінді, де розташовані головні військові установи й яке безпосередньо межує зі столицею Ісламабадом.

Тим часом в Ісламабаді тривали сутички тисяч протиурядових демонстрантів і силовиків біля будівлі парламенту і біля резиденції прем’єр-міністра Наваза Шаріфа.

Опозиційний лідер Імран Хан заявив своїм прихильникам, що протест триватиме «до останнього подиху», а нинішня влада – «не конституційний уряд, а вбивці».

Будинок прем’єра прихильники Імрана Хана і богослова-популіста Мухаммада Тагір-уль-Кадрі намагалися штурмувати ще в ніч із суботи на неділю. В сутичках загинули три людини, понад 400 були поранені.

Демонстранти ще з середини серпня стоять табором у центрі столиці й вимагають відставки прем’єра, звинувачуючи його у фальсифікації виборів минулого року, після яких він прийшов до влади.

XS
SM
MD
LG