Доступність посилання

ТОП новини

Путін: завдання бойовиків на Донбасі – не дати силам АТО «стріляти по житлових кварталах»


Президент Росії Володимир Путін заявив, що бойовики на Донбасі перешкоджають силам антитерористичної операції «стріляти по житлових кварталах». Про це він сказав під час візиту у Якутськ.

«Українські регулярні підрозділи оточили великі населені пункти і розстрілюють житлові квартали. Мета сил ополчення – відсунути ці збройні сили й артилерію задля того, щоб не дати їм змоги стріляти по житлових кварталах», – зазначив Путін.

Він також заявив, що процес прямих переговорів «є дуже важливим».

Російська сторона не підтверджує присутності на Донбасі своїх військових. Водночас, за даними міністра оборони Валерія Гелетея, російські військові вже перебувають у Донецьку.

В обстрілах житлових кварталів захоплених бойовиками міст і сепаратисти, і українська сторона звинувачують одне одного. Позицію сепаратистів підтримують російські ЗМІ. В соціальних мережах є багато свідчень мешканців цих міст про те, що обстріли здійснюють самі сепаратисти, нібито навіть узгоджуючи їх із кореспондентами російських телеканалів, щоб видати це за «злочини України». Водночас правозахисники говорять і про кілька випадків, коли, на їхню думку, саме українські війська влучили в житлові квартали, розташовані поруч із об’єктами сепаратистів.

XS
SM
MD
LG