Доступність посилання

ТОП новини

Росія змушує Україну відмовитися від демократичного вибору під дулом автомата – Камерон


Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон
Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон

«Росія намагається змусити Україну відмовитися від свого демократичного вибору під дулом автомата», – заявив прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон.

«Упродовж останніх двох тижнів ми бачили різку активізацію російської військової підтримки сепаратистам на сході України, зокрема і вторгнення російських військ, які ведуть бойові дії», – зазначив Камерон.

На думку Дейвіда Камерона, найкращим варіантом підтримки України з боку ЄС буде запровадження нових санкцій проти Росії.

«Ми надаємо фінансову підтримку Україні, ми надаємо технічну підтримку. Партнерство між Україною і НАТО є очевидним. І НАТО буде проводити деякі навчання у західній України. Я не вважаю, що правильним підходом було б озброїти українські урядові війська. Думаю, що ми маємо зосередитися на тій підтримці, яку я назвав. Найкраще, що ми можемо зробити для допомоги Україні – це вибудувати коаліцію у Європі та Америці для жорстких санкції, щоб продемонструвати Росії, що відносини з рештою світу докорінно міняються», – говорить прем’єр Британії.

Сьогодні канцлер Німеччини виступила з підтримкою посилення санкцій проти Росії, але наголосила, що Євросоюз не розглядає варіанту вирішення конфлікту в Україні військовим шляхом.

Раніше у Єврокомісії повідомили, що працюють над проектом посилення санкцій проти Росії через її дії в Україні.

У четвер український президент Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ.

Росія ці факти заперечує.

XS
SM
MD
LG