Доступність посилання

ТОП новини

Філатов: втрати в «Іловайському котлі» – до сотні людей убитими


Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов
Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов

Українські сили втратили під час оточення і виходу з оточення в Іловайську до ста людей убитими. Про це за підсумками спілкування з командирами добровольчих батальйонів повідомив у Facebook заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

«Сотень жертв немає. До сотні. Але серце рветься на шматки», – пише він.

За словами Філатова, багато російських солдатів не вірять, що воюють в Україні.

«Багато росіян (особливо артилеристи) думають, що вони на полігоні в Ростові. Цілком серйозно», – твердить Філатов.

Раніше бійці окремої сотні «Крим» повідомляли, що українські сили втратили під Іловайськом сотні людей убитими. У Раді національної безпеки і оборони відмовлялися до завершення операції називати кількість втрат.

Бійці кількох добровольчих батальйонів увійшли до Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль значну частину стратегічно важливого для постачання угруповання «ДНР» у Донецьку міста, але зустріли потужний опір бойовиків, розташованих в укріпленому районі.

Приблизно через тиждень боїв в Іловайську стали надходити повідомлення про оточення українських сил і брак підтримки з боку командування антитерористичної операції. Згодом українські добровольці повідомляли, що їм протистоять частини регулярної російської армії.

XS
SM
MD
LG