Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донеччині прикривалися вантажівками з надписами «Діти» – Нацгвардія


Бійці Національної гвардії України, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, знешкодили 4 вантажівки з живою силою бойовиків і російських військових поблизу селища Роздольне на Донеччині. Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацгвардії.

«Атака військових Російської Федерації та терористів розпочалась у районі селища Роздольне поблизу мосту через річку Кальміус. До блокпосту підʼїхали чотири вантажівки із білими прапорами та надписами «Діти», із вантажівок вискочили озброєні люди, які відкрили вогонь по українським військовим. Розпочався масштабний запеклий бій», – поінформували у Нацгвардії.

«У результаті злагодженої та професійної протидії нападникам силам Національної гвардії України вдалося відбити атаку противника, який відступив від позицій українських військовослужбовців. Нападники мають серйозні втрати живої сили та техніки. В результаті бою чотири вантажівки терористів були знешкоджені», – повідомила прес-служба формування.

Водночас, за даними Нацгвардії, складне протистояння тривало уночі у районі населених пунктів Роздольне, Василівка та Староласпа Донецької області. У формуванні повідомили, що там мова йшла також не лише про бойовиків, але й про російських військових.

«По силах першої бригади оперативного призначення Національної гвардії України було нанесено вогонь із ворожої артилерії та систем залпового вогню «Град». Українськими військовослужбовцями було героїчно відбито три атаки противника», – повідомили у Нацгвардії.

За даними формування, внаслідок цього протистояння один український військовий загинув, 9 поранені.

XS
SM
MD
LG