Доступність посилання

ТОП новини

Парламент не дозволив змінювати межі округів на Донбасі


Верховна Рада не підтримала законопроект про внесення змін у законодавство, які б дозволили змінити межі деяких округів і зменшити витрати на вибори. За законопроект проголосували лише 134 народних депутати із 317 зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема документ не підтримали депутати з фракцій Партії регіонів, ВО «Свобода» та групи «За мир та стабільність». Законопроект вніс на розгляд парламенту позафракційний депутат Давид Жванія.

Згідно з проектом закону, з огляду на ситуацію на Донбасі, пропонувалося дозволити ЦВК переглянути та змінити межі та центри одномандатних округів у цих областях.

Також законопроектом пропонувалося дозволити виборцям, за наявності відповідного звернення в орган ведення Державного реєстру виборців, тимчасово змінити місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

Низка положень законопроекту прописана з метою зменшення витрат із державного бюджету на фінансування виборів. Зокрема, пропонувалося зменшити мінімальний склад окружних та дільничних виборчих комісій, не передбачати навчання членів виборчих комісій та проведення передвиборної агітації у друкованих та електронних (аудіовізуальних) засобах масової інформації за рахунок коштів Державного бюджету України.

XS
SM
MD
LG