Доступність посилання

ТОП новини

МВФ: Україні може знадобитися більша допомога, якщо конфлікт триватиме


Україна потребуватиме нового, значно розширеного плану фінансової допомоги, якщо бої з проросійськими сепаратистами на сході країни затягнуться до наступного року, заявив сьогодні Міжнародний валютний фонд.

Тільки покриття браку резервів центрального банку в разі продовження боїв може вимагати надання ще 19 мільярдів доларів до кінця наступного року, мовиться в новому звіті фонду.

Якщо ж бої найближчими місяцями вщухнуть, Україні вистачить нинішнього фінансування на загальну суму в 17 мільярдів доларів, яке МВФ схвалив у березні, заявили в фонді.

Але і в разі швидкого припинення боїв економіка України все ж цього року різко скоротиться – відразу на 6,5 відсотка, а наступного року в такому разі прогнозується лише незначне зростання, вважають в МВФ.

Наприкінці минулого тижня Міжнародний валютний фонд підтвердив, що Київ наразі виконує більшість умов надання нинішньої позики, що дає можливість надати черговий транш в 1,7 мільярда доларів. Наступний транш, приблизно у 2,7 мільярда доларів, може надійти в середині грудня, якщо Київ виконає його умови, заявили тоді у фонді.

XS
SM
MD
LG