Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти заявляють про страту другого журналіста зі США


Кадр із відеозапису ісламістів
Кадр із відеозапису ісламістів

В інтернеті сьогодні оприлюднений відеозапис, що, як виглядає, показує страту журналіста зі США Стівена Сотлоффа бойовиками сирійсько-іракського радикального ісламістського угруповання «Ісламська держава».

На відео людина в помаранчевому вбранні, як виглядає, 31-річний Стівен Сотлофф, стоїть на колінах десь у пустелі, а бойовик із закритим обличчям засуджує бойові дії США проти угруповання «Ісламська держава» і перетинає бранцеві горло. Потім у кадр вводять іншого бранця, якого називають британцем на ім’я Дейвід Гейнз, і попереджають, щоб його країна вийшла з союзу зі США в боротьбі проти угруповання.

У США заявляють, що на цей час іще не можуть підтвердити автентичність відеозапису.

Якщо вона підтвердиться, Стівен Сотлофф стане другим журналістом зі США, якого страчує угруповання. На попередньому такому відеозапису, що з’явився 16 серпня і був визнаний автентичним, бойовики стратили іншого американського журналіста Джеймза Фолі й тоді попередили, що Сотлофф буде наступним, якщо США не припинять повітряних ударів проти угруповання «Ісламська держава».

Стівен Сотлофф, який працював для журналу Time і видань National Interest і Foreign Policy, був викрадений у Сирії понад рік тому, в серпні 2013-го.

Ісламістське угруповання «Ісламська держава» разом із союзниками захопило значні території на півночі і заході Іраку і в сусідній північно-східній Сирії. На захоплених ними територіях силою запроваджується радикальна версія сунітської течії ісламу й чиняться тяжкі порушення прав людини. США допомагають урядові Іраку боротися з угрупованням, завдаючи по його позиціях повітряні удари.

XS
SM
MD
LG