Доступність посилання

ТОП новини

У Слов’янську продовжують виявляти схованки снарядів сепаратистів


У Слов'янську знайшли склад з протитанковими ракетними комплексами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

У Слов’янську бійці спеціального батальйону МВС «Київ-1» сьогодні виявили схованку з протитанковими керованими реактивними снарядами, яку влаштували проросійські бойовики, розповів журналістам координатор спецбатальйону Євген Дейдей.

За його словами, схованка була замінована.

Бійці «Київ-1» до цього вже досліджували підвал і приміщення недобудованої багатоповерхівки, і тоді тут небезпечних снарядів не було, каже Дейдей. Бійці припускають, що ці снаряди були спеціально завезені на випадок, якщо в місті знов почнуться конфронтації, щоб атакувати базу українських військ, розташовану поруч.

«Сигнал про якихось людей у цьому приміщенні нам дали пересічні слов’янці», – зауважив Євген Дейдей. Він припускає, що зброя має російське походження, про що свідчить маркування.

На вулицях Слов’янська у розмові з кореспондентом Радіо Свобода жителі висловлювали побоювання щодо повернення бойовиків із угруповання «ДНР».

«Ой, ми дуже боїмося, того, що сюди повернуться ці «ополченці». Як згадаю стрілянину, вибухи, води немає, пенсій немає, світла немає… Ми були в ізоляції», – зі сльозами згадує Наталя, мешканка Слов’янська, яка благає українську армію не полишати місто.

Слов’янськ, який був одним із головних бастіонів проросійських збройних сепаратистів від квітня й на початку антитерористичної операції став головною точкою протистояння, був визволений із окупації сепаратистів 5 липня після втечі бойовиків із міста.

XS
SM
MD
LG