Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко генсекретареві Ради Європи: йде «пряма військова агресія» Росії


Порошенко зустрівся з генеральним секретарем Ради Європи
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Численні докази участі у військових діях у Донецькій та Луганській областях військовослужбовців регулярних російських військ свідчать про «пряму військову агресію», заявив сьогодні президент Петро Порошенко на зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Яґланном, який перебуває з візитом у Києві.

Порошенко привернув увагу Яґланна до того, що є численні докази застосування тортур до затриманих бойовиками мирних громадян та полонених військовослужбовців, мовиться в повідомленні прес-служби голови держави. Крім того, він наголосив, що існує проблема українців, які були захоплені на українській території та згодом опинилися у в’язницях Росії. Президент, зокрема, закликав генсекретаря Ради Європи зробити все для визволення української льотчиці Надії Савченко.

Генеральний секретар Ради Європи, зі свого боку, назвав те, що відбувається зараз у Донецькій, Луганській областях та в Автономній Республіці Крим, «трагедією» та висловив свою повну солідарність з українським народом, мовиться в повідомленні.

Про залучення Ради Європи до звільнення політичних в’язнів – українських громадян, незаконно утримуваних на території Росії, в першу чергу Надії Савченко та Олега Сенцова, – йшлося і в перебігу зустрічі Турбйорна Яґланна з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

«Ми ніколи не зупинимося, поки не звільнимо українських політичних в’язнів у Росії, і допомога Ради Європи в цьому питанні є для нас дуже важливою», – наголосив Клімкін, як повідомила прес-служба МЗС.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланн перебуває в Україні з робочим візитом.

Із Києва він має вирушити до Москви, де, за його словами, він має намір говорити про статутні зобов’язання Росії у Раді Європи у світлі її дій проти України.

XS
SM
MD
LG