Доступність посилання

ТОП новини

Польща закрила справу проти ще одного українця за перевезення бронежилетів


Польська прокуратура у місті Замость закрила ще одну справу проти громадянина України, котрий у березні цього року перевозив з Польщі близько 40 бронежилетів для українських військових.

Про це повідомляє у вівторок польське «Радіо Люблін». Речник окружної прокуратури в Замості Ромуальд Сітаж поінформував, що слідство у цій справі було припинене.

Справа закрита через низьку суспільну шкоду. Він повідомив, що бронежилети зберігаються в митній службі у Замості, котра має їх передати українцеві.

Затриманий ще в березні польськими митниками на прикордонному переїзді у Гребенному Роман К. не приховував факт перевезення 42 бронежилетів.

Слідство показало, що вони були йому подаровані фондом «Відкритий діалог» у Варшаві. Захисні жилети були виготовлені в Німеччині, але законно куплені в Польщі.

Наприкінці липня прокуратура у Замості вже закрила справу проти 54-річного жителя Нововолинська, котрий у червні перевозив близько 550 касок та десяток бронежилетів для українських силовиків в зоні антитерористичної операції на Донбасі. Прокуратура теж віддала затримане озброєння українцеві.

Польське законодавство вимагає для перевезення більших партій озброєння спеціальний дозвіл міністерства економіки, котрого не мали українці, які намагалися перевезти озброєння з Польщі до України.

XS
SM
MD
LG