Доступність посилання

ТОП новини

Президент Естонії: Росія має визнати себе стороною конфлікту в Україні


Президент США Барак Обама запевнив керівництво Естонії в «непорушності» американських зобов'язань у справі забезпечення безпеки і захисту від загроз своїх партнерів по НАТО. На прес-конференції в Таллінні в середу, яку Обама провів спільно з президентом Естонії Тоомасом Хендріком Ілвесом, американський лідер згадав про «російську агресії проти України». Він зазначив, що роль Росії у подіях на сході України дає можливість усвідомити важливість підтримки і зміцнення обороноздатності держав НАТО.

Естонський президент, у свою чергу, заявив, що «Росія повинна визнати себе стороною українського конфлікту і зробити реальні кроки з деескалації кризи».

Після двосторонніх переговорів Обами і Ілвеса планувалася їхня зустріч з президентами Латвії та Литви.

Візит Барака Обами в Естонію організований напередодні саміту Північноатлантичного союзу. Москва відкидає звинувачення у підтримці сепаратистів і в присутності російських військових на сході України.

Раніше президент Естонії Тоомас Хендрік Ілвес заявив у вівторок, що його країна хоче створення постійної бази НАТО на її території для захисту від потенційної загрози з боку Росії.

XS
SM
MD
LG