Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк називає «план Путіна» заморожуванням конфлікту на сході України – прес-служба


Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк називає пропозиції президента Росії Володимира Путіна щодо врегулювання ситуації на сході України заморожуванням конфлікту, повідомляє департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну.

«Сім пунктів» російського президента нібито для вирішення кризи в Україні дивним чином нагадують план порятунку для російських терористів... Цей черговий «план» – спроба окозамилювання для міжнародного співтовариства перед самітом НАТО і спроба уникнути неминучих рішень Європейського Союзу про введення нової хвилі санкцій проти Росії», – наголосив Яценюк.

Глава українського уряду також зазначив, що «всі попередні узгоджені Росією домовленості – у Женеві, в Нормандії, у Берліні, у Мінську – російський режим або просто ігнорував, або нахабно порушував».

«Кращий план для припинення війни Росії проти України складається лише з одного пункту: Росія прибирає свою регулярну армію, найманців і терористів з української території. І тоді в Україні буде мир», – наголосив прем'єр.

«Цей план Путіна - це знищення України і відновлення СРСР... Ми очікуємо рішень НАТО і Європейського Союзу щодо зупинення агресора», – заявив Яценюк.

Сьогодні Путін оприлюднив свій план із семи пунктів щодо «припинення кровопролиття та стабілізації обстановки на південному сході України». В плані немає пунктів щодо того, що би мала зробити Росія.

XS
SM
MD
LG