Доступність посилання

ТОП новини

Російські найманці програють у будь-якому разі – «айдарівець»


Російські найманці програють в будь-якому разі – «айдарівець»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Російські найманці програють в будь-якому разі – «айдарівець»

Кількість обстрілів українських позицій з території Росії значно збільшилася, відзначають у прес-центрі РНБО. У ніч на 4 вересня російські військові, застосувавши систему «Смерч», обстріляли позиції українських військ неподалік населених пунктів Весела Гора, Валуйське, Дмітровка. Тричі «Смерч» обстріляв позиції українських силовиків неподалік селища «Побєда». Під обстріл БМ21 «Град» потрапили населені пункти Плотина, Красноталівка, Нікітіно, Золоте, Дебальцеве, Фащівка, Степовий, зазначили в РНБО. За останні дні бойовики разом із російськими солдатами змогли відвоювати значну територію. Українські військові були змушені відступити, віддавши, в тому числі, і такий стратегічний об’єкт, як луганський аеропорт за який точилися запеклі бої не один місяць. Втім, очевидно, що збройні угруповання «ДНР», «ЛНР» та російські військові зупинятися на досягнутому не збираються.

Міусинськ, Георгіївка, Новоствітлівка, Хрящувате – це далеко не повний перелік населених пунктів Луганської області, які змушені були залишити українські військові.

Відтепер під контролем збройних угруповань і територія Луганського аеропорту. Проросійські бойовики не один місяць обстрілювали і штурмували летовище, але всі їхні потуги розбивалися об стійкість українських десантників. Здати аеропорт вирішили лише, коли на поміч сепаратистам пішли сили регулярної російської армії. Перед відступом українські десантники знищили злітно-посадкову смугу.

«Айдар» воює не за гроші, а за батьківщину – старшина батальйону

Мужньо тримав оборону і добровольчий батальйон «Айдар» в районі населених пунктів Новосвітлівка та Хрящувате. Нині «айдарівці» задіяні в обороні міста Щастя, де розташована Луганська ТЕС, що забезпечує електроенергією майже всю Луганщину. Попри складну ситуацію на фронті, «айдарівці» не впадають у відчай і впевнені, що перемога все одно буде за ними.

«Коли люди борються за батьківщину і за гроші – це зовсім різні речі. За гроші – це найманці.У них немає ідеї, тому вони програють у будь-якому разі. А ми патріоти. Завтра буде рівно чотири місяці, як я в батальйоні, я ще жодної копійки не отримав», – вважає старшина батальйону «Айдару» Юрій.

Цілком імовірно, що бойовики намагатимуться відвоювати і територію на північному заході області – великі промислові міста – Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне. Втім, населення цих міст вже встигло насолодитися мирним життям і повернення бойовиків, а з ними і війни, не хоче, зазначив у розмові з Радіо Свобода сєвєродонецький журналіст і громадський діяч Олексій Светіков.

«Більшість жителів побоюється, щоб тут не було бойових дій. Адже бойові дії – це руйнування. Сєвєродонецьк ця доля обійшла. Тут практично не було руйнувань. Люди, звичайно, налаштовані, щоб війни у місті не було», – каже Светіков.

Російські військові вимагають землю під поховання – Тимчук

Вже кілька днів ЗМІ з посиланням на місцевих жителів повідомляють про те, що російська авіація завдає авіаударів по населених пунктах Луганщини, зокрема поблизу Щастя, та обстрілює військових у районі Лутугиного. РНБО ці дані не підтверджує.

Не залишаються у боргу й українські підрозділи. Під час бою за Луганський аеропорт українські військові знищили сім бронетранспортерів, два танки, мінометний розрахунок та близько ста російських військових і терористів.

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що у Красному Лучі місцевій владі бойовики наказали виділити землю під поховання російських військовослужбовців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG