Доступність посилання

ТОП новини

Армія має стабілізувати фронт і наростити резерви – Машовець


Керівництво Збройних сил України має, у першу чергу, потурбуватися про стабілізацію ситуації на фронті і наростити резерви. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив військовий експерт Костянтин Машовець.

«Якби я був головнокомандувачем, я зайнявся б двома речами. Найперше – потурбувався б про стабілізацію на фронті: десь потрібно відійти, десь зайняти територію. Потрібно зайняти найбільш оптимальну позицію, хоча в нинішній війні про якусь позиційну ситуацію навряд чи потрібно казати, адже бойові дії мають яскраво виражений маневрений характер. Принаймні б, я стабілізував ситуацію. І одночасно почав би нарощувати кількість і якість резервів. Якщо у вас немає інструмента для ведення війни, то зрештою це призводить до поразки», – сказав Машовець.

За повідомленням інформаційно-аналітичного центру РНБО, упродовж доби збройні сили 22 рази вступали у вогневий контакт із російськими підрозділами. За даними РНБО, минулої доби підрозділи сил АТО під час операцій знищили понад 120 бойовиків та російських військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG