Доступність посилання

ТОП новини

США сподіваються, що російські війська залишать Україну – Керрі


(архівне фото)
(архівне фото)

США сподіваються на реальне припинення вогню, «на те, що російські війська залишать Україну», заявив сьогодні державний секретар США Джон Керрі під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

На зустрічі, що відбулася під час саміту НАТО у Великій Британії, він також наголосив, що Сполучені Штати Америки і надалі підтримуватимуть усіма засобами незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також продовжать наполегливо працювати задля консолідації міжнародних зусиль для підтримки України, повідомила прес-служба голови української держави.

Український керівник, зі свого боку, повідомив співрозмовникові про пакет пропозицій до планованого на завтра засідання тристоронньої контактної групи, який підготувала Україна. Порошенко сказав, що Україна «з обережним оптимізмом чекає на підсумки цієї зустрічі», мовиться в повідомленні.

Єдина, чого ми потребуємо зараз для миру і стабільності, – це щоб Росія вивела свої війська і перекрила кордон. Якщо це станеться, запевняю вас, що Україна знайде мирне вирішення протягом наступних кількох днів», – сказав президент України.

Він перебуває в місті Ньюпорті у Вельсі у Великій Британії, де відбувається саміт НАТО, на якому наслідки становища в Україні після воєнного вторгнення Росії є одним із головних питань. Петро Порошенко, зокрема, провів там низку багатосторонніх і двосторонніх зустрічей із чільниками країн-членів НАТО.

Очікується, що завтра на саміті ухвалять низку рішень на підтримку України.

Раніше сьогодні Порошенко не виключив, що вже завтра між сторонами протистояння на Донбасі може бути оголошено режим припинення вогню, якщо про це вдасться домовитися на зустрічі контактної групи в білоруському Мінську. Але він наголосив, що якщо сторони переговорів у Мінську не досягнуть домовленостей про припинення вогню, «імовірність рішучих дій щодо деескалації конфлікту є дуже високою».

XS
SM
MD
LG