Доступність посилання

ТОП новини

Росія готується позиватися до суду через «обстріли з території України»


Реактивна система залпового вогню «Ураган», що є на озброєнні у російської армії
Реактивна система залпового вогню «Ураган», що є на озброєнні у російської армії

Депутат Держдуми Росії від фракції ЛДПР Роман Худяков надіслав запит у Слідчий комітет Росії з проханням надати дані про «неодноразові обстріли Ростовської області з боку України». Як пише газета «Известия», з цими матеріалами Росія має намір позиватися у міжнародні судові інстанції і вимагати від України 1 мільярд доларів.

«Наша територія регулярно потерпає від обстрілів. Є загиблі, поранені, багатьом завдано матеріальні збитки», – стверджує Худяков. Провину за обстріли депутат покладає на українських військових і бійців добровольчих батальйонів.

Українська сторона поки не коментувала перспективу такого позову.

Раніше українські військові неодноразово повідомляли про обстріл із території Росії. Українські прикордонники періодично повідомляють про те, як опиняються між двома хвилями обстрілів: за словами військових, одночасно може здійснюватися обстріл позицій прикордонників як зі сторони бойовиків на Донбасі, так і з території Росії.

Українські військові твердо запевняють, що не ведуть вогню в бік російського кордону, навіть коли їх обстрілюють із того боку, саме для того, щоб уникнути випадкового обстрілу російської території. Через це обмеження, заявляли силовики, були значно обмежені їхні бойові можливості в той час, коли вони перебували у смузі вздовж кордону між Росією і територією, захопленою сепаратистами.

XS
SM
MD
LG