Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і країни «Східного партнерства» спільно інформуватимуть про життя у євроспільноті


Представництво Євросоюзу в Україні разом із громадськістю країн «Східного партнерства» розпочинають кампанію, спрямовану на подолання міфів щодо ЄС. Про це повідомив речник представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

За його словами, задля кампанії фахівці Євросоюзу і країн «Східного партнерства» (Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, України) підготували посібник, в якому подається інформація про життя країн Євросоюзу.

«Ми стоїмо на першій лінії фронту у цій інформаційній війні, яка базується на таких 2 причинах: перша – нестача інформації і нестача знань. Друга – це те, що є люди, які спеціально поширюють інформацію, що нібито в ЄС «нас не люблять». Ми підготували документ (посібник) англійською й українською мовами, з перерахуванням міфів і стереотипів і чіткою, фактографічною об’єктивною інформацією,як це насправді виглядає», – зазначив Давид Стулік.

Цей посібник зокрема містить інформацію про те, як розпочинали свою європейську інтеграцію колишні держави Радянського Союзу і країни Варшавського договору (нині – члени Євросоюзу).

Партнер проекту в Україні – всеукраїнське громадське об’єднання «Європа без бар’єрів». Ініціатором створення посібника виступила Грузинська асоціація за реформи (GRASS) за підтримки Міністерства закордонних справ Чехії.

XS
SM
MD
LG