Доступність посилання

ТОП новини

Добропілля на Донеччині: активісти і міліція діятимуть спільно


У четвер, за ініціативою громадської організаціях «Патріоти Добропілля», в міському управлінні міліції міста «Добропілля», що на Донеччині, представники місцевої влади, правоохоронних органів та патріотично налаштованих громадян провели збори на яких вирішували, як посилити заходи безпеки у місті у зв’язку з активізацією озброєних формувань угруповання «ДНР» та підрозділів армії Росії.

На нараді вирішили організувати в місті декілька постійних та переносних блокпостів. На кожному блокпості повинні чергувати двоє озброєних міліціонери та двоє громадських активістів.

Вони повинні виявляти диверсантів та підозрілих осіб. Після наради її учасники виступили перед особовим складом міського управління міліції.

Вам треба визначитися: за Україну ви, чи за тих, хто намагається розірвати Україну на шматки, які бомблять наші міста – це і терористи, це закордонна армія
Олег Кавчук

«Вам усім треба визначитися та обрати сторону: за Україну ви, чи за тих, хто сьогодні намагається розірвати Україну на шматки, які бомблять наші міста – це і терористи, це вже і зовнішня агресія закордонної армії... Йде війна. Сьогодні під Маріуполь прориваються російські війська. Сьогодні місто Бердянськ захищає населення – виходить рити окопи. Місто Миколаїв захищають, хоча ці міста далеко від Маріуполя, але вони розуміють, що може статися. Тут ми за допомогою патріотів Добропілля, за допомогою української армії відстояли мир, але цей мир є дуже хитким, його швидко можна загубити, – наголосив у своєму виступі голова Добропільської районної державної адміністрації Олег Кавчук. – Тому виникла така ініціатива від патріотів Добропілля з приводу того, що треба формувати територіальну оборону, чи самооборону – це повинні бути блокпости, чергування, патрулювання вулиць, трас та шляхів, щоб ми відслідковували переміщення невідомих осіб, транспортних засобів і вчасно повідомляли про це відповідні органи. В будь-який день у місті можуть з’явитися диверсійні групи. Кожен з вас може постраждати, його дім, квартира. Цим людям однаково, які на вас погони, яке ваше прізвище, та стаж роботи. Їм однаково – вони загубили усе святе! Якщо ви дивитесь російські канали, то, можливо, у вас інші уявлення, але дивитесь і українські – там більше правди».

Заступник командира 93-ї бригади Збройних сил України по роботі з особистим складом Олександр Василенко закликав міліціонерів допомогти армії.

«Доводячи нашу справу до кінця, ми часто стикаємося з тим, що нам б’ють у спину. Приблизно 40% втрат особистого складу пов’язані з диверсійною діяльністю. Люди їдуть у цивільному, у них є схованки зброї. У людей багато зброї на руках... Я думаю, що більшість з вас надягли погони за часів незалежності. Для себе треба зробити вибір, на якій стороні ви», – сказав він.

Начальник міського відділу міліції Добропілля Олександр Клевець зазначив, що чергування на блокпостах будуть здійснювати добровольці.

«Поки що так: 3 стаціонарних блокпости за цілодобовою участю 2 співробітників міліції та двох цивільних, також будуть організовані 4-5 мобільних блокпостів. Все це поки що на добровільній основі. Хто не хоче приймати участь в чергуванні на цих блокпостах, я того змушувати не буду», – сказав Клевець.

«Що у ваших головах, ми всі добре знаємо: те, що ви думаєте про Україну, те що ви думаєте про нас, але ми все одно прийшли до вас для того, щоб ми разом захистили місто... Інколи в житі треба здійснювати безумні вчинки: ставати хоч би замість «мусора» «мєнтом». Слава Україні!» – сказав міліціонерів активіст організації «Патріоти Добропілля» Микола Стрепоченко.

Наприкінці зборів співробітників, які хочуть взяти участь у чергуваннях на блокпостах, попрохали встати – встав увесь особовий склад міськвідділу. Ніхто з працівників міліції не погодився прокоментувати цю ініціативу та висловити своє ставлення до неї.

Добропілля, один із небагатьох районних центрів Донеччини, де навесні вдалося втримати ситуацію під контролем, та не допустити захоплень адміністративних будівель. Цього вдалося досягнути завдяки активній позиції патріотично налаштованих місцевих мешканців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG