Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: для миру в Україні необхідне виведення всіх незаконних збройних формувань


(@.shutterstock.com)
(@.shutterstock.com)

Невід’ємним елементом тривалого політичного врегулювання конфлікту в Україні, заснованого на повазі до суверенітету й територіальної цілісності України, має бути, зокрема, виведення незаконних збройних груп і сил, які нелегально діють на території України, заявили у п’ятницю в Європейському союзі з приводу укладення домовленості про таке врегулювання.

Іще одним його невід’ємним елементом має стати постійний моніторинг російсько-українського кордону, мовиться в заяві прес-служби Європейської служби зовнішніх дій.

Як наголошено в заяві, домовленість про припинення вогню, що має стати першим кроком до врегулювання, мають поважати всі сторони і повністю дотримуватися її.

Євросоюз готовий підтримати всі зусилля, спрямовані на втілення домовленості, і буде уважно стежити за розвитком подій, мовиться в заяві.

У п’ятницю на зустрічі тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську оголосили про досягнення попередньої домовленості про врегулювання конфлікту на Сході України. За її мовами вже запроваджений режим припинення вогню.

Також у п’ятницю Євросоюз, попри цю домовленість, узгодив нові санкції проти Росії через її дії на дестабілізацію в Україні, які мають остаточно затвердити й запровадити в понеділок.

Нині на території України незаконно діють збройні угруповання проросійських сепаратистів, на кшталт «ДНР», «ЛНР», «Новоросія» й інших. Крім того, в Україні незаконно воюють регулярні сили Збройних сил Росії, хоча Москва й намагається заперечити їхню участь у конфлікті.

XS
SM
MD
LG