Доступність посилання

ТОП новини

США: НАТО підтримує Україну через принципи, які розтоптала Росія


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Північноатлантичний союз підтримує Україну в її боротьбі через те, що США і весь союз НАТО дотримуються певних принципів: демократії, миру, безпеки, – заявила у п’ятницю речниця Державного департаменту США Марі Гарф.

Ці принципи, визначально важливі для НАТО, Росія розтоптала останніми місяцями, вчинивши збройні вторгнення в Україну – не лише у Криму, а тепер і у Східній Україні. «Саме тому ми колективно заявляємо, що ми всі підтримуємо Україну і будемо дедалі більше підтримувати її», – сказала вона.

На брифінгу у Вашингтоні речниця нагадала також слова президента Барака Обами про те, що США нині завершують розробку заходів, які поглиблять і розширять санкції проти фінансового, енергетичного й оборонного секторів економіки Росії, і обговорюють це зі своїми союзниками.

Гарф «абсолютно і щиро» відкинула згадане журналістами твердження Росії, ніби напруженість у світі зростає не тільки через дії самої Росії, а й через дії НАТО.

Крім того, вона додала, що Україна зробила цілу низку запитів щодо отримання різноманітної допомоги. І партнери України, включно зі США, зараз розглядають їх усі, щоб вирішити, як найкраще підтримати Україну, сказала Марі Гарф.

У п’ятницю завершився саміт НАТО, на якому становище після вторгнення російських регулярних військ до материкової частини України було одним із головних питань.

XS
SM
MD
LG