Доступність посилання

ТОП новини

До 45% повідомлень у соцмережах є інформаційною зброєю проти України – експерт


Інформація негативного характеру, яка поширюється у соціальних мережах, часто є «інформаційною зброєю проти України», заявляє експерт з безпекових питань Юрій Костюченко.

«Від 20 до 45% інформації, яка поширюється в нашому інформаційному полі, має ознаки цілеспрямованої зовнішньої маніпуляції, і є, по суті, інформаційною зброєю, спрямованої проти нашої держави», – сказав експерт в ефірі Радіо Свобода.

За словами Костюченка, дослідження американських вчених показали, що частка «повністю вигаданих» історій та повідомлень в період активізації української кризи може сягати 75%. Так звані «посилання на джерела» та «життєві історії» є неправдивими й поширюються з метою залякати й дезорієнтувати людей.

Ознакою таких повідомлень є «удар по емоціях», нав’язування певної думки та повторювання.

«На особистому рівні ми можемо захистити себе та своє оточення від шкідливого впливу ворожої пропаганди засобами «інтелектуальної гігієни». Можна, звичайно, спробувати дистанціюватися, але не можна бути вільним від системного впливу. Найбільш надійними методами захисту тут є толерантність і вміння думати. Догматизм, обмеженість, радикальність і агресія роблять людину вразливою до маніпуляцій», – наголошує експерт.

Він радить зберігати спокій й критично ставитися до інформації.

Паніка як технологія. Психологічна війна проти України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:52 0:00

XS
SM
MD
LG