Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє, що не збирається відводити війська від зайнятих позицій


Президент України Петро Порошенко не збирається відводити війська від зайнятих позицій.

Про це він сказав в інтерв’ю ведучому програми BBC HARDtalk Стівену Сакуру.

На запитання, чи готове українське керівництво відвести війська із зайнятих позицій відповідно до «плану Путіна», Порошенко відповів: «Ми не можемо говорити, що ми залишимо ці території. Тому що мова йде про наші території».

«У жодному разі не йдеться про порушення територіальної цілісності і недоторканності моєї країни», − наголосив президент.

Порошенко додав, що коли він був обраний на посаду президента, бойовики на Донбасі утримували значні за площею території. «Зараз території їхнього контролю скоротилися приблизно на дві третини. І в цьому полягає безумовний успіх Збройних сил України», − зазначив глава держави.

У п’ятницю на зустрічі тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську оголосили про досягнення попередньої домовленості про врегулювання конфлікту на Сході України. За її умовами вже запроваджений режим припинення вогню. Нині на території України незаконно діють збройні угруповання проросійських сепаратистів, на кшталт «ДНР», «ЛНР», «Новоросія» й інших. Крім того, в Україні незаконно воюють регулярні сили Збройних сил Росії, хоча Москва й намагається заперечити їхню участь у конфлікті.

На цю ж тему: Порошенко хоче миру й зупинення війни в Україні, але українці готові воювати до кінця

XS
SM
MD
LG