Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська і бойовики не вдаються до контратак у напрямку Маріуполя − РНБО


До перемир'я. околиці Маріуполя, 5 вересня
До перемир'я. околиці Маріуполя, 5 вересня

Російські війська і бойовики станом на сьогодні не вдаються до контратак у напрямку Маріуполя.Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Ситуація в Маріуполі стабільна. Ще вчора нашим військовослужбовцям вдалося відкинути російські війська до Новоазовська, і більше спроб контратакувати сили АТО не було», − сказав Лисенко.

За його словами, під час вчорашніх боїв у районі Маріуполя силами АТО було знищено 3 БМП, 4 танки та близько 20 осіб противника.

У п’ятницю на зустрічі тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську оголосили про досягнення попередньої домовленості про врегулювання конфлікту на Сході України. За її умовами вже запроваджений режим припинення вогню.Нині на території України незаконно діють збройні угруповання проросійських сепаратистів, на кшталт «ДНР», «ЛНР», «Новоросія» й інших. Крім того, в Україні незаконно воюють регулярні сили Збройних сил Росії, хоча Москва й намагається заперечити їхню участь у конфлікті.

XS
SM
MD
LG