Доступність посилання

ТОП новини

Малайзія планує знову направити експертів на місце катастрофи літака в Україні


На місці катастрофи, фото 3 серпня 2014 року
На місці катастрофи, фото 3 серпня 2014 року

Малайзія планує знову направити своїх експертів на місце катастрофи пасажирського літака «Малайзійських авіаліній» на Сході України, заявив у суботу прем’єр-міністр країни Наджиб Разак.

За його словами, група експертів має на меті зібрати фізичні докази, які могли б дати змогу визначити винних у збитті літака, щоб притягти їх до відповідальності.

Малайзійський авіалайнер зазнав катастрофи над територіями на Сході України, що їх контролювали й досі контролюють проросійські збройні сепаратисти, 17 червня, вочевидь унаслідок ураження потужною зенітною ракетою. Сепаратисти, які попередніми днями хвалилися наявністю в них таких потужних систем протиповітряної оборони «Бук», спершу повідомили, що збили український транспортний літак. Але, побачивши, що сталося, вони стали твердити, що нічого не збивали, бо не мають для цього належних озброєнь, а попередні свої заяви в соцмережах про «Буки» і про збиття транспортника постаралися знищити. Росія, яка надає всіляку підтримку сепаратистам, стверджувала, ніби літак збили українські військові.

Унаслідок катастрофи загинули всі 298 людей, які були в ньому. Серед жертв найбільше громадян Нідерландів. На місці катастрофи міжнародні експерти й місцеві рятувальники зібрали останки загиблих, але, можливо, не всі. 6 серпня пошуки припинили через загострення бойових дій біля місця катастрофи.

У Нідерландах, які координують міжнародне розслідування, повідомили, що попередній звіт про причини катастрофи оприлюднять у вівторок, 9 вересня.

XS
SM
MD
LG