Доступність посилання

ТОП новини

Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні перемир’я


Сторони збройного конфлікту на Донбасі звинувачують противників у порушенні режиму припинення вогню. При цьому і українські військові, і проросійські сепаратисти твердять, що самі неухильно виконують мінські домовленості.

«Російські війська і терористи далі обстрілюють позиції українських військ і цивільні об’єкти, в тому числі із застосуванням важких озброєнь. Протягом доби 7 вересня зафіксовано близько 10 обстрілів», – повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, «противник вдався до активних дій у районах Маріуполя, Донецька, Дебальцевого».

«Українські військові відкривають виключно вогонь у відповідь, і виключно зі стрілецької зброї. Авіація та артилерія українськими військами не застосовувалася», – стверджує Тимчук.

Сепаратисти пишуть на своїх сайтах, що «підрозділи збройних сил України сім разів за неділю порушили режим припинення вогню, серед цивільних і ополченців є поранені».

Режим припинення вогню на Донбасі формально триває з 18:00 пʼятниці, 5 вересня. Сторони протистояння вже протягом двох діб звинувачують одна одну у зриві домовленостей.

XS
SM
MD
LG