Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ зафіксувала артобстріл біля Маріуполя 6 вересня


Спостерігачі ОБСЄ спілкуються з українськими військовими на КПП біля Маріуполя, 8 вересня 2014 року
Спостерігачі ОБСЄ спілкуються з українськими військовими на КПП біля Маріуполя, 8 вересня 2014 року

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ) підтверджує, що поблизу Маріуполя пізно увечері 6 вересня був артилерійський обстріл.

«6 вересня о 22:45 СММ чула звуки артилерійського обстрілу на схід від Маріуполя. СММ не могла встановити, з якого боку був обстріл. Це тривало до 23:51. Упродовж цього періоду СММ почула загалом 30 залпів», – ідеться у звіті спецмісії від 7 вересня про ситуацію в Маріуполі, опублікованому на сайті ОБСЄ в понеділок.

Крім того, о 23:45 представники спецмісії чули стрілянинузі стрілецької зброї у східній частині Маріуполя.

Згідно із звітом, о 23:47 до спецмісії зробив дзвінок місцевий житель із мікрорайону Східний (3 кілометри на схід від центру Маріуполя), який повідомив про те, що контрольно-пропускний пункт «Східний», розташований на в’їзді до Маріуполя вздовж головної дороги від Новоазовська, «у вогні». Неподалік від АЗС також було помічено займання.

Раніше про обстріл Маріуполя пізно увечері 6 вересня повідомляв батальйон «Азов».

Крім того, у звіті за 7 вересня спостерігачі ОБСЄ констатували перестрілки недалеко від міжнародного аеропорту Донецька, зокрема й мінометний обстріл, а також у місті Щастя за 20 кілометрів на північ від Луганська.

За даними ОБСЄ, у Щасті, зокрема, о 13:37 озброєні представники «ЛНР» обстріляли українські війська, що спричинило реакцію у відповідь. Сторони обмінялися вогнем із стрілецької зброї, гранатометів, відбувся й артилерійський вогонь. Як повідомила місія, інцидент закінчився о 14:50. Медичний персонал, що працював на місці події, повідомив представникам моніторингової місії, що один український солдат поранений у груди, що підтвердили й українські військові. Імовірно, одного бойовика «ЛНР» вбили, йдеться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG