Доступність посилання

ТОП новини

Росія розмістила 64 танки і 100 БТР і БМП на кордоні Криму з Херсонщиною – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Рада національної безпеки й оборони заявляє про розміщення Росією 64 танків і 100 бойових машин піхоти й бронетранспортерів на кордоні Криму з Херсонською областю. Про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«За оперативною інформацією, на тимчасово окупованій території Криму Росія нарощує ударне угруповання своїх Збройних сил. За останні кілька тижнів на кордоні з Херсонською областю Збройними силами Росії сконцентровано не менш ніж 64 танків, біля сотні БТР і БМП і кілька десятків систем залпового вогню «Град», «Ураган» і ЗРК «Бук», високоточні засоби ураження повітряних і наземних цілей і літаки», – наголосив Лисенко.

За словами Лисенка, недалеко від населеного пункту Чорноморськ (Крим) розгорнутий польовий госпіталь, у Чорному морі розміщається сім великих десантних кораблів Чорноморського флоту Росії й один великий десантний корабель Балтійського флоту.

Крім того, за словами Лисенка, на маріупольсько-таганрозькому напрямку, навпроти ділянки Донецького прикордонного загону, на всій сухопутній території кордону російські військові проводять інженерні роботи з облаштування й зміцнення бойових позицій на території Росії.

XS
SM
MD
LG